Menukaart
Ontdek onze kaart
Bij Notariaat Kasterlee vindt iedereen zijn gading. Of het nu gaat om een lunch of diner, snelle hap of uitgebreide maaltijd. Bij ons kan je genieten van smaakvolle borrelhapjes en tapas tot heerlijke vlees- en visgerechten.
Allergenen en/of intoleranties? Meld het ons! Doordat wij dagvers en à la minute werken zijn wij in de mogelijkheid om de samenstelling van de meeste gerechten instant aan te passen!
Sharingfood
-
Camembert met honing i/d oven & brood 12.90
-
Nachos kip & cheddar 16.50
-
Frietje “Pulled Pork” 12.50
-
Frietje “Hot Dog” 11.00
Maaltijdsalades
-
Salade kip 25,90
-
Salade met geitenkaas v/d Polle & spekjes 27.30
-
Salade Roquefort - sinaasappel - spek 25,30
-
Salade Scampi & Spekjes 27,90
Pastagerechten
-
Spaghetti Bolognaise huisbereid 22.50
-
Lasagna - zalm - spinazie 28.90
-
Vegetarische lasagna 23.40
-
Lasagna bolognaise 24.70
Kids – Senioren – Kleine eters
-
Tomatensoep met balletjes 7.00
-
of Balletjes met tomatensoep 8.50
-
Bordje “Pikkedief” 3.50
(extra bord & bestek)
-
Kleine portie uit de kaart
Meer info bij uw kelner
Voorgerechten
-
Dagsoep 6.90
-
Tomatenroomsoep met balletjes 9.00
-
Carpaccio van gerookte lende 16.90
-
Klassiek bereide steak tartare 18.40
(handgesneden)
-
Artisanaal garnaalkroketje 12.30
(2 stuks: 21.50)
-
Artisanaal kaaskroketje 9.50
(2 stuks: 17.70)
-
Duo kaas & garnaalkroketjes 19.90
-
Toast gerookte zalm 18.30
-
Gebakken kibbelingen “Jean sur Mer” met verse tartaar 17.70
-
Scampi lookboter / curry / diablo / lookroom 16.90
-
Gebakken kikkerbillen 20.70
-
Toast champignons 17.20
Hoofdgerechten
Uit het water
-
Dagvangst Dagprijs
-
Scampi lookboter / lookroom 25.60
-
Scampi curry / diablo 26.40
-
Gebakken kikkerbillen 31.50
-
Gebakken kibbelingen “Jean sur Mer” met verse tartaar 23.70
Hoofdgerechten
Van het veld
-
Klassiek bereide steak tartaar 27.90
Handgesneden en met liefde bereid!
-
Rundrumsteak +/-230gr “Good taste comes with age” 30.50
Rumsteak gesneden uit “Premium” melkkoeien van 4j tot 6j oud
-
Lendestuk (Entrecôte) +/-280gr volgens marktaanbod 33.00
Wekelijks gaan we op zoek naar een uniek lendestuk
-
Rundertong met Madeirasaus & kroketjes 33.50
Deze klassieker is nog steeds populair. Ooit was er een periode dat er geen feest kon voorbij gaan zonder dat er Ossentong op het menu stond
-
Traaggegaard procureurstuk 25.50
De procureur is het nekstuk van het varken. Deze heeft een rode kleur en is mooi gemarmerd. Ideaal om op lage temperaturen te bereiden.
-
Stoofpotje van varkensnek 24.90
-
Varkenspare-ribs +/- 500gr, tomatensalsa, aioli & spicy wedges 32.70
-
Vol-au-vent van Hoevekip & mousselinesaus 24.80
-
Kip Marengo 26.50
Een gerecht met een verhaal smaakt meestal eens zo lekker, hoewel het hier allemaal te maken heeft met een bloederig slagveld. Kip Marengo is een stoofpot, vernoemd naar de Slag bij Marengo in 1800, waar Napoleon de Oostenrijkers versloeg. Het gerecht zou een improvisatie van de keizerlijke kok zijn met kippebil, groenten en – verrassend – ook rivierkreeftjes. Het is een lekkere stoofpot, dus kijk uit want er kan gevochten worden voor een extra portie...
Hoofdgerechten
Verloren gewaande vleesgerechten...
“Beenhouwers biefstukken” dit zijn stukjes of stukken vlees die door de gewone klanten niet op prijs werden gesteld, door hun donkere kleur en uitzicht. Maar die omdat ze lekker zijn, door de slager en familie zelf opgegeten werden.
De steaks worden in “echte” boter gebakken en voor een maximale smaakbeleving raden wij de bakwijze “BLEU” aan.
-
Longhaas of Onglet 28.90
De longhaas, is de spier die de longen laat bewegen. Het is één van de twee delen van het middenrif, twee kleine spieren in een V-vorm, die verbonden zijn door een sterk vlies. (circa 1kg per rund)
-
Bavette 26.30
Als er één stukje rund bezig is met een opmars, dan is het dit wel. Dit stuk is afkomstig uit de zogenaamde ‘vang’ (een stuk werkvlees aan de onderkant van het rund) en wordt ook wel een vanglap genoemd. Doordat de spieren hard hebben gewerkt, heeft het stuk een wat grovere structuur wat resulteert in een ware smaaksensatie.
-
Kraai 26.30
Een relatief onbekend, maar heerlijk stukje vlees. Het middenrif wordt gesneden uit het onderste gedeelte van de buik. Het is een lang en dun stuk vlees van een halve centimeter hoog. Kenmerkend is de zeer fijne marmering. Indien bleu gebakken een ware traktatie.
-
Spinnenkop 26.30
Een stukje rundvlees uit het achterkwartier. Deze spier bevindt zich aan de binnenkant van het schaambeen tussen de filet pure en de bil. Per koe zijn er 2 spinnenkoppen (één aan elke achterpoot) van ongeveer 600gr. De spinnenkop dankt haar naam aan de specifieke manier waarop de spier doorregen is met vet en ligamenten. (Het patroon lijkt op een spinnenweb)
-
Diamanthaas of Viske 32.90
De diamanthaas bevindt zich in de schouder (voorkwartier). Deze spier is minder belast en heeft bijgevolg een iets minder sterke smaak. De Diamanthaas is lekker zacht en heeft een sappige textuur. Weetje: Doordat Orthodoxe joden geen delen van de achtervoet van het rund mogen eten, wordt het ook wel ‘Jodenhaas’ genoemd.
Bovenstaande vleesstukken zijn eerder moeilijk te verkrijgen, vraag steeds aan uw kelner naar de beschikbaarheid.
Nagenieters
-
Moelleux van chocolade 9.70
(huisbereid)
-
Crème brûlée 6.50
(huisbereid)
-
Tiramisu 7.50
(huisbereid)
-
Gele rijstpap met bruine suiker 6.20
(huisbereid)
-
Café Glacé 7.50
-
Dame Blanche 10.50
(vanille ijs met warme chocoladesaus)
-
Dame Noir 10.50
(chocolade ijs met warme chocoladesaus)
-
Coupe Brésilienne 9.30
-
Coupe “Amarena” 12.50
(ijs met amarenakers)
-
Coupe Vanille 8.50
-
Coupe Mokka 8.50
-
Coupe Chocolade 8.50
-
Coupe Aardbei 12.50
(seizoen)
-
Coupe Jubilée 11.20
(warme krieken)
-
Coupe Snickers 12.50
(chocolade-ijs, gezouten caramel, pinda)
-
Coupe Advocaat 10.50
(huisbereid)
-
Trio Sorbet 14.60
-
Sorbet 5.00
(1 bol)
-
Coupe Colonel 9.50
(citroensorbet met wodka)
-
Kinderijsje met discobolletjes 4.00
-
met suiker 7.50
-
met rood fruit (seizoen) 16.50
-
met aardbeien (seizoen) 16.50
-
met suiker 6.50
-
met confituur 6.50
-
met vanille ijs en chocoladesaus 9.90